CSOK nieuwsbrief oktober 2017

 

 Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Beste Muziekliefhebber,

Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur - heeft een prachtig programma weten samen te stellen. En het Stichtingsbestuur heeft alle voorbereidingen getroffen om in november goed van start te gaan. Wij hebben er zin in!

Abonnementen

5 bijzondere concerten voor slechts 75 euro

Door het nemen van een abonnement steunt u onze activiteiten, Elk verkocht abonnement geeft ons extra financiële zekerheid waardoor wij onze serie ook komende jaren kunnen voortzetten. En u heeft toegang tot een prachtige en afwisselende serie concerten met een flinke korting ten opzichte van losse kaartjes. Daarnaast mag u per abonnement één maal per jaar een introducé meebrengen. Helemaal gratis!

bestellen via secretariaat@concertenoudekerk.nl

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de vijf concerten van dit seizoen. En al vast wat achtergrondinformatie over de musici die optreden. Jongeren t/m 18 jaar gratis

Krijgt u er ook al zin in? We ontmoeten u graag in de Oude Kerk te Oosterbeek.

Met een hartelijke groet, Jaap Hagen Voorzitter Culturele Stichting Oude Kerk

 

Zondag 12 november 2017

Breitner Trio "oude"bekenden

Peter Verduyn Lunel fluit Lars Wouters klarinet Thomas Beijer piano

aanvang 15:30 uur Oude Kerk Benedendorpsweg 134 Oosterbeek

Reserveren via secretariaat@concertenoudekerk.nl

 

Het Breitner Pianotrio heeft een unieke samenstelling: Thomas Beijer – piano, Peter Verduyn Lunel – fluit en Lars Wouters van den Oudenweijer – klarinet. De musici hebben alle drie ook als solist carrière gemaakt. Thomas, de jongste van de drie, had al een eigen soloserie in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Lars gaf vele solorecitals, o.a. in het Concertgebouw, Carnegie Hall en Cité de la Musique. Peter is solofluitist bij Het Gelders Orkest. Hij is te horen in opnames met Leif Ove Andsnes en het Mahler Chamber Orchestra, en met Lavinia Meijer. In 2014 soleerde hij bij Amsterdam Sinfonietta in de Nederlandse première van het concert voor fluit en klarinet van Sofia Goebaidoelina.

 

 

10 december 2017: Jong talent

Aidan Mikdad, piano

 

Pianist Aidan Mikdad (15) is dit jaar de winnaar van de vijfde Concertgebouw Young Talent Award. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw, vertelt: 'Met de Young Talent Award geeft Het Concertgebouw jong muzikaal talent de kans om internationaal door te breken en op te treden in prachtige concertzalen binnen en buiten Europa. Aidan Mikdad is een uitzonderlijk pianotalent dat wij graag stimuleren en de ruimte geven om tot volle wasdom te komen. Ik ben heel blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.'

 

14 januari 2018: Winnaar Cello Biënale

Alexander Warenberg, cello Yang Yang Cai, piano

 

Alexander Warenberg (1998) speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn oom. Vanaf zijn achtste tot zijn achttiende jaar kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf oktober 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn.

In oktober 2016 won Alexander de eerste prijs en de publieksprijs op het concours van de Cello Biënnale te Amsterdam. 

 

Yang Yang Cai (1998) begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk. Na een tijd lessen bij Mila Baslawskaja te hebben gevolgd, vervolgde zij in 2009 haar pianostudie bij de pianopedagoog Jan Wijn. Sinds 2016 studeert ze bij hem aan het Conservatorium van Amsterdam. Yang Yang heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Matti Raekallio, Jerome Rose, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu en Boris Berman.

 

 11 februari 2018: Een bijzondere combinatie

Dirk Luijmes, harmonium Ellen Corver, piano

 

Dirk Luijmes won prijzen bij (inter)nationale orgelconcoursen en trad op van Warschau tot New York. Hij profileert zich onder meer als harmoniumspeler en liet tal van componisten voor zijn instrument schrijven. Luijmes concerteerde met vooraanstaande ensembles (waaronder Capella Amsterdam, het RIAS Kammerchor en het Nederlands Kamerkoor). Hij speelde mee in diverse speciale producties, waaronder de wereldpremière van de 1919-versie van Stravinsky’s Les Noces, die ook in Paleis Noordeinde was te zien. Luijmes speelde in het Concertgebouw te Amsterdam en de Musikverein in Wenen. In 2010 verzorgde hij in Carnegie Hall (VS) de Amerikaanse première van het voor hem geschreven First Harmonium Concerto van Martijn Padding, begeleid door het ASKO- Schonberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw.

Ellen Corver studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Else Krijgsman en Naum Grubert, in welke periode ze een aantal prijzen won. In 1979 won ze het Edith Stein Concours (nu het Prinses Christina Concours).

Op het conservatorium kwam ze in contact met Karlheinz Stockhausen en zijn muziek, wat tot een langdurige samenwerking met deze componist leidde. Naast hedendaagse muziek speelt Corver ook klassiek repertoire, met uitvoeringen van de pianoconcerten van Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Béla Bartók en Maurice Ravel met het Nederlandse Filharmonische Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Residentie Orkest Den Haag. Zij is hoofddocent piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

11 maart 2018: Jong Talent

Lucie Horsch, blokfluit Alexandra Nepomnyashchaya, klavecimbel

 De jeugdige blokfluitiste Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Ze treedt op in recitals, in kamermuziek en met zowel barokensembles als moderne orkesten. In 2016 won Lucie Horsch de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award die haar werd uitgereikt in aanwezigheid van Sir John Eliot Gardiner.

Alexandra Nepomnyashchaya is geboren in 1986 in Moskou. Toen ze vier jaar was begon ze haar studie aan de Gnessin Special Music School in Moskou. Haar docenten waren L. Grigoryeva en I. Alterman (piano) en O. Martynova (klavecimbel).In 2004 vervolgde Alexandra haar studie aan het Nationaal Tchaikovsky Conservatorium in Moskou, waar ze klavecimbel en fortepiano studeerde bij O. Martynova en orgel bij A. Shmitov. Sinds september 2010 studeerde Alexandra voor haar Masters Degree aan het Conservatorium van Amsterdam bij Menno van Delft en  Richard Egarr, waar ze in 2013 haar diploma behaalde. 

 

 

Culturele Stichting Oude Kerk

secretariaat@concertenoudekerk.nl

www.concertenoudekerk.nl