programma & reserveren

 

13 oktober 2024 Ivan Karizna cello & Nathalia Milstein piano

 

Ivan Karizna is een virtuoos cellist, afkomstig uit Wit-Rusland, die in Frankrijk woont en werkt. In 2017 behaalde Karizna de vijfde plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Daarnaast sleepte hij de publieksprijs in de wacht. Ivan heeft inmiddels al veelvuldig opgetreden met wereldberoemde orkesten en dirigenten.
Nathalia Milstein werd geboren in Lyon en groeide op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader en aan het conservatorium van Genève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn. Nathalia Milstein lanceerde in 2015 haar internationale carrière met het winnen van de Dublin International Piano Competition.
klik hier om te reserveren

10 november 2024 Boi Akih

Gitarist/componist Niels Brouwer en zangeres Monica Akihary vormen sinds 1997 de basis van Boi Akih. Muzikale tradities van de Molukken, Sunda en Bali worden vermengd met moderne jazz en geïmproviseerde muziek, klassieke Indiase muziek en West – Afrikaanse grooves, tot een uniek eigen geluid. Op 6 december 2023 werd de Boy Edgar Prijs 2023 uitgereikt aan vocalist Monica Akihary in het Bimhuis in Amsterdam.
Boi Akih brengt op 10 november een eigen versie van het beroemde oratorium ‘Messiah’ van Georg Friedrich Händel (1741). Ze spelen dit meesterwerk, in hun persoonlijke muziekidioom en in een niet alledaagse bezetting met zevensnarige gitaar, altviool, 35-snarige kora en zang. De eigenzinnige combinatie vormt een wonderschoon geheel waarop Monica Akihary met haar flexibele en warme stem de klassieke teksten van nieuwe zeggingskracht voorziet.
klik hier om te reserveren

8 december 2024 Trio Borromeo

Alexej Pevzner (viool), Meintje de Roest (altviool) en Inge Grevink (cello) vormen samen Trio Borromeo. Het Phion (symfonieorkest van Gelderland en Overijssel) is hun thuisbasis. Hier spelen zij aan de eerste lessenaars. Violist Alexej Pevzner is tweede concertmeester, Meintje de Roest aanvoerder altviool en Inge Grevink plaatsvervangend aanvoerder cello. Daarnaast zijn zij zeer actief in de kamermuziek en als gastspelers bij vele orkesten en ensembles in Nederland. Het ensemble is vernoemd naar de Borromeïsche ringen: drie ringen die zo met elkaar verbonden zijn dat bij verwijdering van één ring de andere twee uit elkaar vallen.
In dit recital speelt het trio werk van Mozart, Schubert en Taneyev.
klik hier om te reserveren

12 januari 2025 Shane van Neerden piano

Pianist Shane van Neerden begon met pianolessen toen hij zes jaar oud was en in zijn geboorteland, de Verenigde Staten, won hij op jonge leeftijd al belangrijke competities. Toen hij 16 jaar oud was, krijgt hij een beurs voor de Eastern University in Pennsylvania. Shane heeft o.a. privé lessen gehad bij Ralph van Raat, gericht op hedendaagse muziek. Shane’s repertoire is derhalve zeer gevarieerd: van Johann Sebastian Bach tot Arnold Schönberg.
De jury van Dutch Classical Talent is lovend over de jonge pianist Shane van Neerden: “Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!”
klik hier om te reserveren

9 februari 2025 Finalist(e) Cello Biënnale Amsterdam

 

 

 

Zoals in voorgaande jaren zal er een recital gegeven worden door een finalist(e) van het Nationaal Cello Concours 2024, met begeleiding van een pianist(e).
klik hier om te reserveren

 

9 maart 2025 Pieter Jan Belder klavecimbel & Toon Fret traverso

Pieter-Jan Belder studeerde klavecimbel en blokfluit aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uitvoerend Musicus. Sindsdien treedt hij veelvuldig op in binnen- en buitenland als klavecinist, fortepianist, continuospeler en blokfluitist. Zo speelde hij op internationale festivals voor oude muziek in onder andere Berlijn, Leipzig, Barcelona, Vlaanderen, Potsdam-Sans Souci, Nizhny Novgorod en Utrecht.


Toon Fret is bekend als fluitist van Oxalys en het Collectief, twee Belgische kamermuziekensembles met internationale uitstraling.
Hij genoot zijn opleiding in Brussel, Maastricht, Parijs en Basel.
Toon is als fluitist en traversospeler actief in diverse ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Hij concerteerde op de belangrijkste podia in Europa, Amerika en Azië. Hij is tevens professor fluit en kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Musique de Liège, docent kamermuziek aan de Pôle d’Enseignement Supérieur de Musique de Bourgogne in Dijon en leraar fluit aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.
klik hier om te reserveren